Aikaisempia uutisia

3.6.2017

Lepolan puro YLEn alueuutisissa

Ylen Uudenmaan TV-uutiset kertoi 13.6.2017, että Nurmijärvellä on vireillä poikkeuksellinen luontoarvojen hävittämissuunnitelma. Kunta haluaisi osittain hävittää ja heikentää Lepolan puron luonnontilaisuutta. Kunta on hakenut aluehallintoviranomaiselta lupaa maankaatopaikan laajennuksen sijoittamiseksi osin Lepolan puron päälle. Keski-Uudenmaan ympäristövirastossa vesilaista poikkeamista ei pidetä perusteltuna. Luonnontilaisia puroja on hyvin vähän Uudellamaalla ja koko Etelä-Suomessa.

Nurmijärven Luonnon muistutus vesiluvasta on luettavissa Kannanotot-sivulla.

23.5.2017

Villiinny keväästä Myllykoskella la 20.5.2017

Myllykosken kunnostetun luontopolun avajaiset keräsivät iloisen joukon ihmisiä nauttimaan auringosta ja luonnosta. Kunnanjohtaja Kimmo Behm ja liikuntalautakunnan pj Ilpo Pölönen toivottivat kuntalaiset tervetulleiksi. Kiitokset kaikille tapahtuman järjestäjille ja osallistujille. Nurmijärvellä on upeita ihmisiä ja luontokohteita!

Katso myös Nurmijärven Luonnon Facefook-sivua.

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

23.5.2017

Miljoona linnunpönttöä -kampanja ylitti komeasti tavoitteensa

Kampanjan tarkoituksena oli helpottaa kolopesijöiden asuntopulaa. Kampanja päättyi sunnuntaina 21.5.2017, jolloin pönttölaskuri suljettiin. Runsaassa vuodessa pönttöjä rekisteröitiin 1 312 541. Nurmijärvellä rekisteröitiin 8 021 pönttöä. Alkuperäinen miljoonan pöntön tavoite meni rikki jo helmikuussa. 

YLEn Miljooona linnunpönttöä -sivustolla on edelleen paljon kiinnostavaa lintuasiaa, kuten esimerkiksi Tunnista lintu - opas aloittelijoille.

18.5.2017

Luonnonsuojelija 2/2017

Luonnonsuojelija sukeltaa Valkiajärven kirkkaaseen veteen ja kokoaa vesiensuojeluvinkkejä mökkiläisille ja järvien rantojen asukkaille. Ihmeellisen Valkiajärven kalat eivät pelkää sukeltajia. Luonnonsuojelijassa 2/2017 selvitetään myös, miten mepit ajavat ympäristöasioita EU:ssa. Kansallislajeista esitellään kielo, jolle nimen antoi Lönnrot.

Voit lukea lehteä verkossa klikkaamalla tästä. Liity jäseneksi, niin saat lehden kotiisi: sll.fi/liity

15.5.2017

Jätekasa sai luvan nurmijärveläisten vastustuksesta huolimatta

Nurmijärveläisten jäsenten vastustus ei riittänyt kun Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta myönsi Röykkään suunnitellulle Keski-Suomen Kuljetus Oy:n maankaatopaikalle ympäristöluvan. Päätökseen on vielä mahdollista hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen 14.6.2017 mennessä.

Asiaa koskeva artikkeli Nurmijärven uutisissa (13.-14.5.2017). Nurmijärven Luonnon kannanotot hankkeeseen ovat luettavissa sivulta Kannanotot: Muistutus 15.2.2016Täydennys aiempaan muistutukseen, 15.2.2017.

8.5.2017

Villiinny keväästä Myllykoskella la 20.5.2017

Suomi 100-juhlavuoden toista luonnonpäivää vietetään la 20.5.2017 klo 10-14 Myllykosken maastossa teemalla "Villiinny keväästä". Kunnostettu luontopolku Koskikara avataan koko perheen tapahtumalla. Opastus Myllykukon parkkipaikalta os. Ilvesvuorenkatu 2, 01900 Nurmijärvi.

Lue lisää tapahtuman muusta ohjelmasta vasemman palstan kohdasta "Lähiajan tapahtumia" tai Nurmijärven Luonnon facebook-sivulta.

4.5.2017

Älä unohda äänestää kansallisperhosta!

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi valitaan yleisöäänestyksellä kansallisperhonen. Suosikkiasi voit äänestää verkkosivulla kansallisperhonen.fi. Anna ääni suosikillesi 4.6.2017 mennessä. Suomen kansallisperhonen julkistetaan 14.6.2017.

4.5.2017

Luontokameroita netissä

Netin pesäkameroista on mielenkiintoista seurata lintujen pesintää. Seilin saarella Saaristomerellä on kamera sääksen pesällä http://saaristomeri.utu.fi/osprey/. Talitiaisen ja haikaran pesälle pääset hollantilaisella sivustolla  https://www.vogelbescherming.nl. Lisää pesäkameroita löytyy mm. Saaristomeren tutkimuslaitoksen sivulta.

WWF:n norppakamera Norppalive on päättynyt. Livelähetystä katseltiin yli kolmen viikon aikana kolme miljoonaa kertaa.  https://wwf.fi/norppalive/

28.3.2017

Jättiputki ja muut haitalliset vieraslajit tutuksi

Kansallisen vieraslajiportaalin avulla voit tunnistaa ja ilmoittaa vieraslajeja. Sivuilta löydät tietoa ja kuvia vieraslajeista, karttoja vieraslajien levinneisyydestä sekä torjuntaohjeita. 

Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta voit myös lukea hyviksi koettuja vinkkejä ja ohjeita haitallisten vieraslajien leviämisen estämisestä. 

Maa- ja metsätalousministeriö: Kansallinen vieraslajistrategia

27.3.2017

Luontoilta "Virkisty luonnossa – kuntametsät Nurmijärvellä"

Luontoilta pidettiin ke 22.3.2017 klo 19.00-20:30 kunnan virastotalon Valtuustosalissa. Luontokartoittaja Keijo Savola Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiristä kertoi kuntametsien merkityksestä ja kaavoituksesta Uudellamaalla ja Nurmijärvellä. Aiheesta keskusteltiin kuntapäättäjistä kootun asiantuntijapaneelin tukemana. Keskustelussa esiin nousivat mm. kysymykset luontoselvitysten puutteellisuuksista ja esteettömien ulkoilureittien vähäisyydestä. Luontoillassa oli paikalla noin 30 kuntametsistä kiinnostunutta.

27.3.2017

Nurmijärven Luonnon kevätkokous

Kevätkokous pidettiin 22.3.2017 klo 18.00 kunnan virastotalon Valtuustosalissa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat mm. vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös. Kokouksessa kerrottiin myös, että Nurmijärven kunnalle on tehty aloite Viheralueohjelman laatimiseksi.

23.3.2017

Nurmijärven Luonto teki aloitteen Viheralueohjelmasta

Nurmijärven Luonto jätti 22.3. kunnalle aloitteen Nurmijärven Viheralueohjelmasta. Viheralueohjelma on pitkän aikavälin yleislinjaus Nurmijärven kunnan viher- ja virkistysalueiden palveluiden kehittämiseksi. Viheralueohjelmalla tähdätään kuntalaisten hyvinvoinnin lisäämiseen sekä oman kotiseudun kehittämiseen. Sen tavoitteena on turvata kaikkialla Nurmijärven kunnan alueella riittävä, monipuolinen ja laadukas viher- ja virkistysalueverkosto.

Viheralueohjelma käsittää mm. puistoalueet, leikkipuistot, urheilupaikat, koirapuistot, kunnan omistamat metsäalueet, luonnonsuojelualueet, maisemallisesti arvokkaat pellot sekä virkistys- ja ulkoilureitistön. Sen tarkoituksena on ohjata mm. viher- ja virkistysalueiden kunnossapitoa, esteettömyyttä sekä kuntametsien käyttöä ja hoitoa.

Ohjelman suunnitteluun järjestetään työpajoja, joihin kuntalaiset, yhdistykset ja järjestöt voivat osallistua. Tulevaisuuden kuntakehityksen kulmakivenä toimiva viheralueverkosto on osa viihtyisää kaupunkirakennetta, joka tukee Nurmijärven kunnan luontaisia vahvuuksia.

6.3.2017

Nurmijärven Luonnon kevätkokous

Kevätkokous pidetään ke 22.3.2017 klo 18.00 kunnan virastotalon Valtuustosalissa, os. Keskustie 2b, 01900 Nurmijärvi. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat (esityslista) mm. vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Kevätkokouksen jälkeen klo 19.00 on Luontoilta, jonka teemana on "Virkisty luonnossa – kuntametsät Nurmijärvellä". Luontokartoittaja Keijo Savola (Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri) kertoo metsien merkityksestä ja kaavoituksesta Uudellamaalla sekä Nurmijärvellä. Keskustelua aiheesta jatketaan paneelin tukemana. Luontoilta on osa Nurmijärven Luonto ry:n vaikuttamistyötä kuntavaaleissa 2017. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan metsien merkityksestä virkistäytymisessä ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä!

Kuntametsiin liittyviä julkaisuja: KuntametsäopasKoulumetsäopas.

5.3.2017

Satavuotiaalle Suomelle valitaan yleisöäänestyksellä kansallisperhonen

Kansallisperhosen valinta on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Asiantuntijoiden valitsemat ehdokkaat kansallisperhoseksi esittäytyvät osoitteessa kansallisperhonen.fi. Äänestyksessä kaikki suomalaiset pääsevät vaikuttamaan kansallisperhosen valintaan. 

Anna ääni suosikillesi 4.6.2017 mennessä. Äänestyksen voittaja – Suomen kansallisperhonen – julkistetaan 14.6.2017.

3.3.2017

Julkaisu EU:n luontodirektiivin määräysten huomioon ottamisen parantamiseksi 

Euroopan unionin luontodirektiivi edellyttää määritellyille eläin- ja kasvilajeille tiukkaa suojelua, jolla tähdätään kyseisten lajien pitkäaikaiseen säilymiseen. Julkaisussa kootaan nykyisin hajallaan olevaa ja osin vaikeasti löydettävää tietoa yhteen. 

Hae julkaisu täältä.

23.2.2017

Miljoona linnunpönttöä -kampanja saavutti tavoitteen!

YLEn kampanjassa "Miljoona linnunpönttöä" on nyt rekisteröitynä yhteensä 1 001 850 pönttöä (23.2.2017 klo 10:00). Nurmijärvellä oli rekisteröityjä pönttöjä 6 213. Seuraa kampanjaa ja rekisteröi omat linnunpönttösi kampanjasivustolla. Sivustolta löytyy tiedot rekisteröidyistä pöntöistä kunnittain sekä pöntönrakennusohjeita ja myös paljon muuta hyödyllistä ja hauskaa lintuasiaa. 

23.2.2017

Luonnonsuojelija 1/2017

Luonnonsuojelija vetää lumikengät jalkaan ja suuntaa Kainuun Paljakan luontohelmen lumiseen maailmaan. Lehdessä kerrotaan myös mm. luontoaktivisteista Kekkosen ”lastenkutsuilla” v. 1974 ja siitä, mitä tapahtuu kun ely-keskukset hajotetaan ja kuntien merkitys ympäristötyössä muuttuu. Esillä on myös biotalouden kahdet kasvot ja kerrotaan, miten voit äänestää omaa suosikkiasi Suomen kansallisperhoseksi.

Voit lukea lehteä verkossa klikkaamalla tästä. Liity jäseneksi, niin saat lehden kotiisi: sll.fi/liity

18.2.2017

Luonnonpäivän koskikararetki

Suomen juhlavuoden ensimmäistä luonnonpäivää vietettiin la 4.2. Sukella talveen -teemalla! Koskikararetki Myllykoskelle tehtiin hauskalla porukalla yhdessä Apus ry:n kanssa. Koskikarojakin nähtiin pulahtelemassa Vantaanjoen luontohelmeen! 

17.2.2017

Luonto lainassa teemaviikko

Teemaviikon aikana Nurmijärven kirjastoissa tehtiin innolla vanhoista sanomalehdistä taimipotteja ja kylvettiin yrttejä tuomaan vihreyttä talven keskelle. Suosituin yrtti oli sitruunamelissa! Ohjelmassa oli myös erilaisten linnunpönttöjen esittelyä ja arvonta sekä lapsille luontoaiheisia satuhetkiä. Kirjastoissa oli esillä myös luontoaiheisia kirjoja.

Kiitokset Rajamäen, Klaukkalan ja Kirkonkylän kirjastoille sekä kaikille mukana olleille aktiiveille ja kävijöille!

22.1.2017

Nuukuus oli yhdistyksen pääteemana 1985

Arkistojen kätköistä löytyi mielenkiintoinen lehtileike, joka kertoi Nurmijärven Luonnon suunnitelmista vuodelle 1985. Nuukuus oli vuoden pääteema. Nuukuuteen liittyi myös yhdistyksen toiminta jätteiden lajittelun ja hyötykäytön lisäämiseksi. Artikkeli avautuu luettavaksi klikkaamalla viereistä kuvaa.

11.1.2017

Nurmijärven Luonto on mukana Luonto lainassa - teemaviikolla Nurmijärven kirjastoissa

Olemme paikalla tiistaina 31.1 Rajamäen kirjastossa klo 17-19, torstaina 2.2 Klaukkalan kirjastossa klo 18-20 ja lauantaina 4.2 Nurmijärven kirjastossa klo 11-13. Tule mukaan askartelemaan mm. vanhoista sanomalehdistä taimipotteja, joihin tarjolla multaa ja yrttien siemeniä. Esittelemme myös erilaisia linnunpönttöjä. Kirjastoissa on teemaviikolla esillä luontoaiheisia kirjoja.

Lue lisää viereisen palstan Lähiajan tapahtumista.

metsäkuva-2016-matti-nieminen
3.1.2017

Mitä aluehallinnon uudistus tarkoittaa asiakaspalvelulle luonnonsuojelussa?

Hallituksen reformiministerityöryhmä ilmoitti 21.12.16 sosiaali- ja terveysalan uudistusta käsitelleessä tiedotustilaisuudessa ympäristöministeriön hallinnonalaan kuuluvien alueellisten luonnonsuojelutehtävien jakamisesta kahteen eri virastoon. Esitys tuntuu varsin kummalliselta, kun samaan aikaan on voimakkaasti ajettu asiakaspalvelun parantamista yhden luukun periaatteen mukaisesti.

Lue asiasta lisää fb-sivultamme ja Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta.

18.12.2016

Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi Klaukkalan osayleiskaavaa koskevat valitukset

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri valitti Klaukkalan osayleiskaavasta Helsingin hallinto-oikeuteen. Valituksessa oli kysymys lähinnä puutteista maakuntakaavan viheryhteyden huomioon ottamisessa. Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt kaikki osayleiskaavaa koskevat valitukset. Päätös ei ole vielä näkyvissä hallinto-oikeuden sivuilla (https://oikeus.fi/hallintooikeudet/helsinginhallinto-oikeus/fi/index/hallintooikeusratkaisut.html).

Klaukkalan osayleiskaava 27.1.2016
Muutoksenhaku Nurmijärven kunnanvaltuuston 27.1.2016 hyväksymään Klaukkalan osayleiskaavaan (Liite 1, Liite 2, Liite 3) 25.2.2016

Luonnonsuojelupiiri on valittanut  KHO:hon Klaukkalan osayleiskaavan Lintumäen viheryhteydestä 15.12.2016.

Kuva: Emmi Holopainen
13.12.2016

Luonnonsuojeluliitto aktiivisin ympäristöjärjestö

Helsingin yliopiston toteuttama hanke KAMU tutki, miten eri järjestöt ja muut sidosryhmät pääsevät vaikuttamaan kansallisten lakien ja asetusten valmisteluun.

Suomen luonnonsuojeluliitto sijoittui vertailussa jaetulle neljännelle sijalle Suomen Kuntaliiton, Elinkeinoelämän keskusliiton ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) jälkeen. Lue lisää SLL:n sivuilta.

1.12.2016

Suomen sata luontohelmeä

Suomen luonnonsuojeluliitto on tänä vuonna kerännyt ympäri maata suomalaisilta ehdotuksia maamme ainutlaatuisiksi luontokohteiksi, jotka haluamme säilyttää seuraaville sukupolville tuleviksi vuosisadoiksi. Suomen sata luontohelmeä nimettiin 30.11.2016. Joukossa ovat esimerkiksi Espoon keskuspuisto, Sodankylän Viiankiaapa, Purunpää Varsinais-Suomessa sekä Hämeenlinnan Evo ja monia muita kuten myös Nurmijärven läpi virtaava Vantaanjoki

28.11.2016

Luonnosuojelupiiri palkitsi Nurmijärven Luonnon

Nurmijärven Luonto palkittiin Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin syyskokouksessa 2016 piirin vuoden paikallisyhdistyksenä varsinkin jäsenhankinnassa. Viereisessä kuvassa yhdistyksen pj. Selen Raiskila oikealla vastaanottamassa iloisia pyyhkeitä. Katso tästä video kokouksesta.

Kiitokset kaikille Nurmijärven Luonnon jäsenille ja aktiiveille onnistuneesta vuodesta!

6.11.2016

Lintujen talviruokinta on ikkuna lintumaailmaan

Ruokintaan sopivat mm. auringonkukan siemenet, maapähkinät, kaura ja rasvasiementangot. Verkollisista talipalloista kannattaa poistaa muoviverkko ja tarjoilla ne metalliverkkohäkeissä. Talipallon voi tehdä myös itse sekoittamalla rasvaan siemeniä ja pähkinöitä. Perinteinen sian silava, lampaan ja hirven rasva ovat erinomaista ruokaa pikkulinnuille. Myös rypsiöljy soveltuu talipallojen tekoon, kunhan varmistaa että ulkona on pakkasta, jotta rypsipallo pysyy kasassa.

Neuvoja ja ohjeita lintujen talviruokintaan löydät mm. BirdLife Suomen ja Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringan nettisivuilta.

Kuva Robin Byles (CC by-nc 2.0)
28.10.2016

Tarjoa linnuille puhdas koti

Lintujen vilkas pesimäkausi on ohi ja linnunpöntöt ammottavat tyhjillään. Nyt on sopiva ajankohta siivota ja huoltaa pöntöt, jotta linnuilla olisi hyvä pesäpaikka myös ensi kesänä. Sopiva aika pöntönpuhdistustalkoille on syksyllä; tällöin talven pakkaset tappavat pöntössä olevat loisten munat. Tärkeintä kuitenkin on, että pönttö on siivottu ja huollettu ennen kuin linnut ryhtyvät ensi keväänä uusiin pesimäpuuhiin

Lue lisää Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta.

(kuvituskuva)
17.10.2016

Nukarin avolouhokselle lupa

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta antoi nurmijärveläisten vastustuksesta huolimatta luvan tuusulalaiselle Kreate Oy:lle uuden avolouhoksen perustamiseen Nukarille (ympäristö- ja maa-aineslupapäätökset 2016). Lue lisää Nurmijärven Uutisista (14.10.2016)

Lue Nurmijärven Luonnon palaute Kreate Oy:n täydennykseen ja vastineeseen, joka koski sen tekemää maa-ainesten otto- ja ympäristölupahakemusta.

YLEn uutiset käsitteli aihetta 26.7.2016. Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan louhokset pitäisi merkitä yleiskaavaan, jotta asukkaiden, rakennusyhtiöiden ja luontoarvojen välisiltä ristiriidoilta vältyttäisiin. Uutinen on luettavissa YLEn verkkosivuilla.

13.10.2016

Nurmijärven Luonnon syyskokous

Nurmijärven Luonto ry:n syyskokous pidettiin tiistaina 11.10.2016 Rajamäellä. Yhdistyksen hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Elina Lilja ja Matti Pihlaja uusina jäsenenä sekä Kalle Raiskila ja Jouko Vuoristo uudelleen. Hallituksen jäseninä jatkavat Tapio Tiirikainen ja Toivo Vanhatalo. Hallituksen varajäseniksi valittiin Petri Puolakka ja Keijo West. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Selen Raiskila. Kokous päätti vuoden 2017 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta.

Syyskokouksen jälkeen alkoi Luontoilta, jossa lehtori Heikki Kiuru kertoi tarinoin ja kuvin Uudenmaan ja Nurmijärven arvokkaista puista. Mielenkiintoista esitystä oli saapunut seuraamaan noin 50 luonnonystävää. Esityksen jälkeen käytiin vilkas keskustelu metsien monimuotoisuuden säilyttämisestä sekä maisemallisesti ja historiallisesti merkittävien puiden suojelusta.

Selen Raiskila: Nukarinkoski
16.9.2016

Virtavesien tila Nurmijärvellä

Nurmijärven järvien veden laadun seurantaraportti saattaa herättää kysymyksen virtaavien vesien tilasta Nurmijärvellä. Suurin osa Nurmijärven virtaavista vesistä liittyy Vantaanjoen vesistöalueeseen. Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry tarkkailee vesistön tilaa ja edistää vesiensuojelua ja muuta ympäristönsuojelua vesistön alueella.

Vantaanjoen vesistön veden laadun kehittymisestä on tietoa yhdistyksen verkkosivuilla osoitteessa http://www.vhvsy.fi/content/fi/1/93/Veden%20laatu.html

7.9.2016

Nurmijärven järvien veden laatu 2014 - 2015

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on tehnyt Nurmijärven järvien veden laadun seurantaa vuosina 2014 – 2015. Seurattavia järviä ovat Itä- ja Länsi-Herunen, Sääksjärvi, Vaaksinjärvi ja Valkjärvi. Seurannan tulokset ovat nähtävissä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen julkaisussa 4/2016. Järvien veden laatu pysyi seurantajaksolla edellisvuosien kaltaisena eikä suuria muutoksia havaittu.

Julkaisu on ladattavissa Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen verkkosivuilta osoitteessa
http://www.nurmijarvi.fi/filebank/15158-Jarviraportti_2014-2015.pdf

Perustietoa Nurmijärven järvistä löytyvät esim. Järvi&meri-wikin verkkosivuilta
ttp://www.jarviwiki.fi/wiki/Nurmij%C3%A4rvi_(kunta)

27.8.2016

Suomen Luonnon päivän retki

Suomen luonnon päivänä 27.8.2016 yhdistyksemme jäsenillä oli tilaisuus osallistua opastetulle retkelle Lopen ikimetsiin. Luonnonperintösäätiön asiantuntijoiden opastuksella tutustuttiin Yli-Myllyn metsään. Retkellä käytiin myös Haapastensyrjän rotupuistossa, johon on kerätty kotimaisten puulajien erikoismuotoja. Kuvia retkeltä on katsottavissa facebook-sivullamme.

Yli-Myllyn metsään voit tutustua myös Luonnonperintösäätiön verkkosivuilla osoitteessa http://www.luonnonperintosaatio.fi/fi/suojelualueet/hame/ylimylly

Haapastensyrjän rotupuistosta voit lukea Luonnonvarakeskuksen verkkosivuilta osoitteesta http://www.metla.fi/va/haapastensyrja/rotupuisto.htm

27.8.2016

Siilille talvipesä

Siilin asuntopulaa voi helpottaa rakentamalla sille talvipesän. Lue Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta ohjeet pesän rakentamiseksi sekä muita vinkkejä, joilla voit auttaa siilejä talvehtimaan turvallisesti.

SLL: Auta siiliä selviämään talvesta

(kuvituskuva)
13.7.2016

Louhokset lähestyvät asutusta

Nurmijärven Uutiset kertoo 6.7.2016 numeronsa sivuilla 4-5 Uudenmaan louhoksista. Tällä hetkellä Uudellamaalla on vireillä 12 ELY-keskuksen tietoon tullutta maa-aineslain tarkoittamaa louhoshanketta.

YLEn uutiset käsitteli aihetta 26.7.2016. Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan louhokset pitäisi merkitä yleiskaavaan, jotta asukkaiden, rakennusyhtiöiden ja luontoarvojen välisiltä ristiriidoilta vältyttäisiin. Uutinen on luettavissa YLEn verkkosivuilla ja katsottavissa Areenassa.

13.6.2016

Nauti lähiluonnosta - kesävinkkejä retkeilyyn

Nurmijärven Uutisten kesälehdessä erä- ja luonto-opas Keijo West kertoo lähiluonnon retkeilykohteista, joihin voi käydä omatoimisesti tutustumassa. (NU 4.6.2016 s. 8-9)

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri järjestää Helsingissä ja Uudellamaalla lapsille, nuorille ja perheille retkiä ja tapahtumia, joista löydät tietoa em. nettisivuilta.

26.5.2016

Luonnonsuojelija 2/2016

Luonnonsuojelija-lehti selvittää, mitä hallituksen normienpurkutalkoot merkitsevät luonnolle. Lisäksi kuljetaan suomalaisen simpukkajoen maisemiin ja fiilistellään lähestyvää Luonnonkukkien päivää. Voit lukea lehteä verkossa klikkaamalla tästä. Liity jäseneksi, niin saat lehden kotiisi: sll.fi/liity

Äänestä parasta juttua ja anna palautetta! Voit voittaa norppapyyhkeen!